COM CONFIGURAR COM A CORREU POP - Outlook Express

1) El primer pas que ens caldrà dur a terme per a poder utilitzar el nostre correu com un compte POP normal serà habilitar aquesta opció en l'apartat de personalització del nostre correu.


Per això, ens cal clicar en l'enllaç de la part superior dreta de la pantalla anomenada "Configuració".


Etiquetes GMail


A continuació, aproximadament al centre de la pàgina hi ha un altre grup d'enllaços, que són com pestanyes per a personalitzar altres aspectes concrets del nostre correu. Ara, ens caldrà clicar a l'opció "Reenviament i POP" (pestanya que mostra la imatge anterior).


Formulari GMail


Ens fixem en l'apartat "Estat" de "Baixada del correu POP", en el que hi ha 3 botons amb opcions que podem triar. Per omissió està triat l'anomenat "Inhabilita POP", cosa que fa que no es pugui utilitzar aquest servei. Ens caldrà triar-ne un dels altres dos: "Habilita POP per a tots els missatges", que farà que el primer cop que ens conectem es descarreguin tots els missatges emmagatzemats fins ara; o bé, "Habilita POP només per als missatges que arribin a partir d'ara", que deixarà els que tenim com estan i començarà a recollir el correu per POP a partir del primer missatge que ens enviïn havent habilitat el servei.


Havent-ne escollit una de les dues, passem al següent pas, "Quan s'accedeix als missatges amb POP". Aquest es refereix a què volem que faci Gmail amb els correus que tenim en el nostre compte; d'entrada es recomana elegir l'opció "conserva còpia de Gmail a la Safata d'entrada", tot i que cadascú ho pot personalitzar com vulgui.


Per acabar ens caldrà  prémer el botó que hi ha a continuació amb el nom "Desa els canvis", que farà  efectiva la nova configuració i la recordarà posteriorment.

------------------------------------

2) Després de configuar els paràmetres del nostre compte, passarem a configurar el gestor de correu, en aquest cas l'Outlook Express.


Així doncs, el primer pas serà engegar l'aplicació i aleshores anar al menú "Eines" i prémer sobre "Comptes...". Això farà aparèixer una finestra semblant a aquesta:

Captura comptes Outlook


Tal com podem observar a la imatge anterior, ens situarem sobre el botó "Afegeix" i escollirem "Correu...". A partir d'aquí se'ns obrirà un assistent en una finestra nova que ens anirà guiant a través dels diferents passos:


- PRIMER PAS: Nom

En aquest pas cal que trieu quin nom voleu que aparegui per omissió com a origen del correu, és molt típic que sigui el mateix nom de la persona que escriu el correu, com ara "Pere Quart". Penseu quin nom hi voleu posar i l'escriviu al quadre que apareix al centre.

Havent-ho fet, ja podeu clicar sobre el botó "Endavant" per a passar al pas següent.


- SEGON PAS: Adreça electrònica d'Internet

Tot seguit, cal que escriviu al quadre el vostre correu electrònic de josoc.cat, per exemple "correudeproves@josoc.cat". Cliqueu el botó "Endavant" per continuar.


- TERCER PAS: Nom del servidor de correu electrònic

Ara ens caldrà indicar quin servidor de correu utilitzem, és a dir, a l'espai del quadre de "Servidor de correu entrant", escriurem "pop.gmail.com". Cal assegurar-se que en els botons que hi ha just a sobre d'aquest quadre, hi ha seleccionada l'opció POP3.

Ompliu el quadre de "Servidor de correu sortint" amb "smtp.gmail.com" i ja podrem continuar cap a la següent finestra mitjançant "Endavant"..


- QUART PAS: Inici de sessió al correu d'Internet

En el quadre anomenat "Nom del compte", escriviu una altra vegada el vostre correu electrònic de josoc.cat, seguint l'exemple, "correudeproves@josoc.cat". Escriviu la contrasenya corresponent a aquest compte al quadre "Contrasenya" i decidiu si voleu que Outlook la desi marcant l'opció "Recorda la contrasenya".

Premeu el botó "Endavant" per avançar a l'última finestra, on només haureu de confirmar que les dades són correctes i clicar "Final". Si tot va bé, veureu el nou compte a la finestra anterior:


Captura_2 comptes Outlook


PER ACABAR...

Seleccioneu el nou compte de la llista, com es pot veure a la imatge anterior, i premeu el botó "Propietats" de la part dreta. Apareixerà una finestra nova que ens permetrà configurar el compte.

Ens interessen les pestanyes "General", "Servidors" i "Opcions avançades". A "General", us pot interessar canviar el nom del compte per identificar-lo entre els altres. Es pot posar el que es vulgui substituint "pop.gmail.com" ja que això només es veurà localment des del nostre ordinador.

A la pestanya de "Servidors", cal que marqueu l'última opció "El meu servidor requereix autenticació" referent al "Servidor de correu sortint".

Finalment, a la pestanya d'"Opcions avançades", cal que marqueu "Aquest servidor requereix una connexió segura" per al correu sortint i per al correu entrant.

Cliqueu "D'acord" per desar els canvis realitzats i tanqueu la finestra dels comptes. La propera vegada que obriu l'Outlook ja podreu llegir els vostres correus i enviar-ne.


Captura config compte Outlook